Spring naar de content
Gosselt coaching en procesbegeleiding Het logo van Gosselt coaching en procesbegeleiding
Er is maar één reis: de reis naar binnen.
Rainer Maria Rilke
Er is maar één reis: de reis naar binnen. Rainer Maria Rilke

Individuele coaching

Individuele Coaching is bedoeld voor professionals en executives die nieuwe stappen willen zetten in de ontwikkeling van hun talent om daarmee hun effectiviteit te vergroten. Daarnaast kan een coachingtraject worden ingezet om een belemmerende overtuiging of omissie in loopbaan of privéleven aan te pakken. In beide gevallen zijn de sessies gericht op bewustwording: wat is je verhaal? Waarom doe je wat je doet en wat zijn terugkerende thema’s? Waar zitten de knelpunten? Gaandeweg groeit het inzicht in het eigen denken en handelen. En daarmee de mogelijkheid om hierin een andere keuze te maken.
Sylvia Gosselt schept maximale ruimte in de ontmoeting met haar cliënt en biedt een veilige bedding. Zinvolle resultaatgerichtheid is kenmerkend voor haar als coach. Erkende coaching technieken en ervaringen uit het werkveld van de cliënt, maar ook verhalen en gedichten, foto's en schilderijen, rollenspellen en lichaamsbeweging zijn effectieve hulpmiddelen bij de gesprekken.
Zicht krijgen op de eigen ontwikkeling en het eigen functioneren, handelen en communiceren. Een frisse blik werpen op issues als strategie, stakeholder management, persoonlijk leiderschap of carrièreswitch.
Het vermogen mobiliseren om de eigen (vrouwelijke) leiderschapsstijl te ontdekken, uit te vinden, vorm te geven, in een prikkelend en bevrijdend coaching traject.
Meer keuzevrijheid ervaren in (privé)leven en relaties. Nieuwe stappen durven zetten, vastgeroeste patronen doorbreken, op een passende manier afscheid nemen van wat voorbij is.

Werkwijze

1.

Intake

Individuele Coaching is geschikt voor professionals met een HBO+ werk- en denkniveau. Tijdens een kennismakingsgesprek stellen we vast wat aard en omvang van de coachingsvraag is. En of je hiervoor bij mij aan het goede adres bent. Wat zijn de verwachtingen? Is Individuele Coaching het beste middel om het doel te bereiken? Hoeveel sessies zijn er ongeveer nodig en hoe zit het met de kosten?
2.

Sessies

Een individueel coachingstraject neemt gemiddeld zo'n 6 tot 8 sessies in beslag. Deze vinden om de 3 à 4 weken plaats en duren anderhalf uur. Tijdens de eerste sessies brengen we het vraagstuk helder in beeld. Jij bent het middelpunt en alles wat je te berde brengt is van belang: cognitieve informatie, lichaamstaal, emoties, persoonlijke ervaringen, herinneringen. Individuele Coaching zorgt voor empowerment, vanuit bewustwording. Waar zit je kracht, hoe voed je je, spiritueel en lichamelijk? Het antwoord op deze vragen stelt je in staat je krachtiger te profileren, effectiever te zijn in je handelen en de regie van je (professionele) leven in eigen hand te nemen.
3.

Afronding

Nadat je meer zicht hebt gekregen op hetgeen je belemmert, is het doel bereikt. Je kunt je krachtiger profileren en instaan voor de keuzes die je maakt. Bij de afronding kijken we terug op de weg die is afgelegd. Is een vervolgtraject wenselijk? Dan bespreken we wat het nieuwe reisdoel zal zijn.
"Sylvia heeft een absoluut unieke benadering van coaching. Zij combineert een professionele analytische aanpak met een zeer persoonlijke verbondenheid met haar cliënt waardoor haar opmerkingen je direct ‘raken’ en zeer effectief zijn gebleken. Haar personal touch en humor zijn een essentieel onderdeel van de sessies die daardoor een moment worden om naar uit te kijken."
Peter Oostenenk, managing partner Quadrum Capital
Voel je je aangesproken door mijn manier van werken? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Afspraak maken met Sylvia
crossmenu