Spring naar de content
Gosselt coaching en procesbegeleiding Het logo van Gosselt coaching en procesbegeleiding

Inspiratie

Literatuur is mijn grote passie. Ik ben een onverzadigbare lezer van alles wat los en vast zit: romans, poëzie, filosofie en mythologie, kinderboeken en graphic novels. Ook beeldende kunst heeft veel betekenis voor mij. Schrijvers en kunstenaars hebben een open, niet-pragmatische kijk op het leven en op de mens. Daardoor bieden ze inzichten die onze alledaagse beslommeringen overstijgen of in een groter verband plaatsen. Beelden en verhalen, spiritualiteit, maar ook de eigen lichaamstaal zijn waardevolle informatiebronnen voor cliënten die gewend zijn om hun leven en werken vooral vanuit het cognitieve te benaderen.

Onvervreemdbaar

Dit wordt ons niet ontnomen: lezen
en ademloos het blad omslaan,
ver van de dagelijksheid vandaan.
Die lezen mogen eenzaam wezen.

Zij waren het van kind af aan.

Hen wenkt een wereld waar de groten,
de tijdelozen, voortbestaan.
Tot wie wij kleinen mogen gaan;
de enigen die ons nooit verstoten.
Ida Gerhardt
Het sterreschip, 1979

Visie

Vaak denken mensen dat ze diep van binnen eigenlijk niet oké zijn. Ze oordelen hard en streng over zichzelf, ze vinden dat het altijd beter kan of ze zijn bang om door de mand te vallen. Ik nodig mijn cliënten uit om dit beklemmende, starre zelfbeeld aan het wankelen te brengen. Zodat ze zichzelf een andere invalshoek, een alternatief pad, een frisse en vooral mildere blik gunnen. Het moment waarop het ingesleten zelfbeeld is verdwenen, opgelost, als sneeuw voor de zon, is altijd een moment van grote schoonheid en opluchting.
"Ik ben in mijn carrière vaker gecoacht, maar Sylvia gaat verder waar anderen stoppen. Ze graaft in je persoonlijke achtergrond, je opvoeding, je ziel en brengt dit in verband met werk en al het andere in mijn leven. Positief en vol met energie hebben we ons traject afgesloten."
Marcel van Brugge, Project- en interim manager ICT
crossmenu