Spring naar de content
Gosselt coaching en procesbegeleiding Het logo van Gosselt coaching en procesbegeleiding

Vrouw en leiderschap

Sylvia Gosselt helpt vrouwelijke executives om zich sterker te profileren, vanuit hun eigenheid. Dat die eigenheid vrouwelijk is, is een wezenlijk en zeer bruikbaar gegeven. Vrouwelijk leiderschap is bovendien een interessant onderwerp omdat het overal in de wereld volop in ontwikkeling is.
Hoe geef je vorm aan een leiderschapsstijl waarbij de vrouwelijke identiteit zonder meer erkend wordt? Hoe kun je deze kwaliteiten onderzoeken en omarmen? Hoe communiceer je effectief en ontspannen in een omgeving die van oudsher door mannen is bepaald? De ontdekkingstocht naar de eigen leiderschapsstijl is een boeiend en bevrijdend leertraject.

Het mannelijke en het vrouwelijke

In bredere context is 'het mannelijke' en 'het vrouwelijke' voor veel organisaties een actueel thema. Ter verduidelijking: ieder mens beschikt over mannelijke en vrouwelijke energie; beide energieën zijn van fundamentele betekenis. Onder mannelijke energie verstaan we doelgerichte energie die naar buiten is gericht. Het heeft een ambitie en focus, het is de energie van de actie, er moet iets gerealiseerd worden.
Vrouwelijke energie is receptieve energie: ontvangend, omvattend en verbindend. Vrouwelijke energie hoeft nergens heen, zij is. Vrouwelijke energie is vergelijkbaar met een oceaan, mannelijke energie met het schip dat over de golven vaart. Beide energieën houden elkaar in balans: zonder vrouwelijke energie is er niets te bevaren, zonder mannelijke energie wordt er weinig gerealiseerd en ontbreekt de richting.

Lemniscaat methode

Leven en werk vragen soms van ons om langdurig meer van de ene of meer van de andere energie aan te wenden, waarbij de balans verstoord kan raken. Als we alsmaar in de actieve stand staan - niet vreemd in een drukke baan of een leidinggevende functie - dan komt de vrouwelijke energie wel eens in de verdrukking. Omgekeerd kan een individu, een team of een hele organisatie te veel in een status quo blijven hangen, waardoor ambitie en doelgerichtheid ontbreken. De door Sylvia ontwikkelde methode Lemniscaat is erop gericht het evenwicht tussen de twee energieën waar te nemen en te herstellen.
Lees meer over de methodes die ik inzet
"Sylvia heeft mij geleerd om op mijzelf te kunnen vertrouwen, te leren voelen op de momenten dat ik normaliter mijn hoofd zou gebruiken. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik sterker en krachtiger in het leven sta en het avontuur aandurf!"
Margot Looman, Manager Digital Asia Pacific at Rituals
Voel je je aangesproken door mijn manier van werken? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Afspraak maken met Sylvia
crossmenu